Κέφαλος Πετάλι
Βαθμός δυσκολίας εκτέλεσης: Εύκολος
ΥΛΙΚΑ
1 κέφαλος
χοντρό αλάτι
λαδολέμονο
ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε το ψάρι και το σκίζουμε από τη ράχη μέχρι την ουρά κατά μήκος. Το αφήνουμε 1 ½ – 2 ώρες στο αλάτι. Έπειτα το ξεπλένουμε και το αφήνουμε άλλη 1 ώρα στον ήλιο. Μετά το μαρινάρουμε σε χοντρό αλάτι, ρίγανη και λάδι για 15’. Το ψήνουμε κατά προτίμηση στα κάρβουνα και σερβίρουμε με λαδολέμονο και ρίγανη.