Ψηφιακή Ξεναγός Επαυξημένης Πραγματικότητας

Ψηφιακή Ξεναγός Επαυξημένης Πραγματικότητας

Φωτογαφία Banner
Favorite
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Τα αγαπημενα μουLoading...
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Πρόκειται για την Δώρα (Digital AUgmented Reality Assistant-DAURA) την ψηφιακή ξεναγό του Discover Arta.

Η εφαρμογή παρέχει λειτουργίες επαυξημένης πραγματικότητας στοχεύοντας στην επαύξηση της εμπειρίας του επισκέπτη/χρήστη μέσω της παροχής πρόσθετης πολυμεσικής πληροφορίας για τα επιλεγμένα σημεία ενδιαφέροντος.

Υπάρχει η δυνατότητα περιήγησης με βάση τη θέση, την κίνηση, τον προσανατολισμό και την κλίση της συσκευής. Επίσης, μέσα από την κάμερα της κινητής συσκευής, τοποθετώντας της κάθετα στο οριζόντιο επίπεδο, η συσκευή εισέρχεται σε περιβάλλον επαυξημένης πραγματικότητας στο οποίο εμφανίζεται εικονικός χαρακτήρας (τουριστικός ξεναγός) που θα τον ξεναγήσει στα σημεία ενδιαφέροντος και εικονικά αντικείμενα που θα του παρέχουν πολυμεσική πληροφορία.

Αρχικά η εικονική ξεναγός παροτρύνει τον επισκέπτη να δει που βρίσκονται στο χώρο τα σημεία ενδιαφέροντος καθώς και την απόσταση από το σημείο που βρίσκεται. Αφού επιλέξει ένα σημείο ενδιαφέροντος πραγματοποιείται αφήγηση της σύντομης περιγραφής που έχει δημιουργηθεί για το σημείο αυτό και ο επισκέπτης μπορεί να δει συνοδευτικό φωτογραφικό υλικό. Τέλος, εάν το επιθυμεί, ο επισκέπτης μπορεί να ζητήσει από την εικονική ξεναγό να τον οδηγήσει στο επιλεγμένο ένα σημείο ενδιαφέροντος και αυτός θα ξεκινήσει να βαδίζει προς τα εκεί και θα παροτρύνει τον χρήστη να τον ακολουθήσει.

Η λειτουργικότητα επαυξημένης πραγματικότητας είναι διαθέσιμη μέσω της εφαρμογής Discover Arta (διαθέσιμης σε Android και iOS).

Multimedia

Click to listen highlighted text!