3 Ώρες στην Άρτα

3 Ώρες στην Άρτα

Φωτογραφία Banner
Favorite
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Τα αγαπημενα μουLoading...
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Είσαι περαστικός από την Άρτα και επιθυμείς να ξεκουραστείς για λίγες ώρες στην όμορφη πόλη μαςl Υπέροχα!Τι θα έλεγες λοιπόν, να αφήσεις το αυτοκίνητό σου κοντά στο φημισμένο γιοφύρι της Άρτας και να περπατήσεις;

Με μήκος πάνω από 140 μέτρα και πλάτος σχεδόν 4 μέτρα, το Γιοφύρι της Άρτας είναι το στολίδι της πόλης και δικαιολογημένα το πιο ξακουστό γεφύρι των Βαλκανίων.

Δίπλα του ο επισκέπτης μπορεί να δει το Λαογραφικό Μουσείο – κτήριο του 1864 – το οποίο χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως φυλάκιο της Γέφυρας και αργότερα ως μεθοριακός σταθμός, καθώς με τη Συνθήκη του 1881 τα σύνορα Ελλάδας – Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ήταν στη μέση του Γιοφυριού.

Επιπλέον πληροφορίες για την περιοχή μπορούν να αναζητηθούν στο κτήριο Τουριστικών Πληροφοριών που βρίσκεται δίπλα από το Λαογραφικό Μουσείο.

Εδώ μπορείς να απολαύσεις την καλύτερη θέα της πόλης, αγοράζοντας τοπικές λιχουδιές στα γειτονικά καταστήματα ή να πιεις τον καφέ σου κάτω από το φημισμένο πλάτανο του Αλή Πασά, ο οποίος εχει κηρυχτεί διατηρητεό μνημείο της φύσης από το 1976!

Αντικρίζοντας τη θέα του Γιοφυριού και της φύσης που το περιτριγυρίζει θα πάρεις δυνάμεις για να συνεχίσεις το ταξίδι σου.

Σου ευχόμαστε καλή συνέχεια!

Multimedia

Click to listen highlighted text!