Το Έργο

Το Έργο

Κεντρική Φωτογραφία
Favorite
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Τα αγαπημενα μουLoading...
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Γενικός σκοπός του Έργου «Καινοτόμες Δράσεις του Δήμου Αρταίων για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό» είναι η ολοκληρωμένη ψηφιακή αναβάθμιση του Δήμου, η οποία περιλαμβάνει την προβολή των σημαντικών αξιοθέατων και την προώθηση του τουρισμού όχι μόνο μέσω των υποδομών του (φιλοξενία, εστίαση, ψυχαγωγία), αλλά και μέσω του πολιτιστικού πλούτου που διαθέτει και αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα. Ο Δήμος Αρταίων είναι ένας από τους πλέον πλούσιους σε πολιτιστικό απόθεμα Δήμους της Ηπείρου αλλά και της Ελλάδας, ενώ η ευρύτερη περιοχή του χαρακτηρίζεται από πολύ υψηλή ιστορικότητα και διαθέτει σημαντικά μνημεία πολιτισμού, που τοποθετούνται σε όλες τις σημαντικές ιστορικές περιόδους.

Ο Δήμος Αρταίων επιδιώκει να διαφυλάξει, να διευρύνει, να αναδείξει και να προβάλει την σπάνια πολιτιστική κληρονομιά, τον φυσικό πλούτο και το τουριστικό δυναμικό του τόπου, και να καταγράψει μια ουσιαστική πολιτιστική παρέμβαση μέσω της ολοκληρωμένης ψηφιακής αναβάθμισής του, η οποία περιλαμβάνει την αξιοποίηση τεχνολογιών υψηλής ποιότητας σε επίπεδο οπτικοακουστικού περιεχομένου, κατασκευής ψηφιακών εφαρμογών και δημιουργίας υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η σήμανση με αξιοποίηση QR και ραδιοφάρων καθώς και η τεκμηρίωση όλων των αξιοθέατων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε επέκταση του δικτύου Wi-Fi έτσι ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να συνδεθεί δωρεάν στο διαδίκτυο και να αξιοποιήσει τις νέες καινοτόμες εφαρμογές, αποκτώντας εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε στοιχεία πολιτισμού/ιστορίας, καθώς και σε μια σειρά από εναλλακτικές δραστηριότητες, για να σχεδιάσει εξατομικευμένες διαδρομές.

Επίσης, περιλαμβάνεται πολυκαναλική εφαρμογή περιήγησης και προβολής των σημείων ενδιαφέροντος, η οποία παρέχει επιλογή γλώσσας, πληροφόρηση βάσει εντοπισμού θέσης, προτεινόμενες διαδρομές αλλά και τον σχεδιασμό νέων, χρήση online/offline maps, multimedia galleries, άμεση επικοινωνία με άλλους χρήστες και τη διασύνδεση με κοινωνικά δίκτυα.
Επιπρόσθετα, προβλέπεται η ψηφιακή αποτύπωση των σημείων υψηλής πολιτισμικής αξίας και η ανάπτυξη οπτικοακουστικού υλικού, το οποίο περιλαμβάνει φωτογραφίες, εναέρια βίντεο και τρισδιάστατες στατικές και κινούμενες καταγραφές 360 μοιρών. Επίσης, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει εικαστικές τρισδιάστατες αναπαραστάσεις εμβληματικών μνημείων με τη χρήση εικονικής πραγματικότητας με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε βιωματική πλέον παρακολούθηση και αλληλεπίδραση με τα ψηφιακά εκθέματα. Επιπρόσθετα, έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τον καινοτόμο τουριστικό ξεναγό επαυξημένης πραγματικότητας και να περιηγηθεί μαζί της στην πόλη καθώς και να συμμετάσχει ή και να προτείνει διαβουλεύσεις για πολιτιστικές δράσεις.

Όλη η πληροφορία παρέχεται με τη μορφή ανοικτού ψηφιακού περιεχομένου (open data).

Το Έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΕΠ Ήπειρος 2014-2020, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς πόρους.

Multimedia

Click to listen highlighted text!