Γαρίδες Αμβρακικού

Γαρίδες Αμβρακικού

Favorite
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Τα αγαπημενα μουLoading...
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Γαρίδες Αμβρακικού (γάμπαρη)

Βαθμός δυσκολίας εκτέλεσης: Εύκολος

ΥΛ Ι ΚΑ

½ κιλό γαρίδες

Μισό κρεμμύδι ξερό

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι-πιπέρι

Ντομάτα τριμμένη

½ φλιτζάνι ούζο

Ζυμαρικά της αρεσκείας μας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε τις γαρίδες μας με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια θερμοκρασία για να μην μας καούν. Όταν οι γαρίδες μας έχουν πάρει πορτοκαλί χρώμα σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Μετά προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον βασιλικό (εφόσον τον προτιμήσετε) και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να βράσει λίγο και μετά προσθέτουμε το ζυμαρικό μας και αφήνουμε να βράσει μαζί.

Click to listen highlighted text!