Γιουβέτσι Αρτινό

Γιουβέτσι Αρτινό

Favorite
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Γιουβέτσι Αρτινό (αρνάκι αυγολέμονο & άσπρο ρύζι )

Βαθμός δυσκολίας εκτέλεσης: Εύκολος

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αρνί

1-2 ποτήρια ρύζι

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο 3 αυγά

χυμός από 2 λεμόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε το αρνί και το κόβουμε σε μερίδες. Αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε τις μερίδες του κρέατος σε ένα ταψί και ψήνουμε με βούτυρο. Όταν είναι έτοιμο το κρέας ρίχνουμε το ρύζι μαζί με καυτό νερό. Η αναλογία είναι ένα ποτήρι ρύζι προς δυόμιση ποτήρια νερό. Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι, φτιάχνουμε το αυγολέμονο, χτυπώντας τα αυγά με λεμόνι και περιχύνουμε. Βάζουμε πάλι το φαγητό στο φούρνο για να κάνει μια κρούστα στην επιφάνεια του.