Μοσχάρι με πορτοκάλι

Μοσχάρι με πορτοκάλι

Favorite
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Μοσχάρι με πορτοκάλι στη γάστρα

Βαθμός δυσκολίας εκτέλεσης: Δύσκολος

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μοσχάρι χωρίς κόκαλο σε μεγάλα κομμάτια

1 μπουκάλι κόκκινο κρασί

½ ποτήρι ξύδι

1 πορτοκάλι

1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ

2 καρότα

2 κρεμμύδια ξερά

4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

2 γαρίφαλα

1 ματσάκι μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

2-3 σκελίδες σκόρδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Από την προηγούμενη κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Τα τοποθετούμε μαζί με το κρέας κομμένο σε μεγάλα κομμάτια, το κρασί, το ξύδι, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι σε ένα γυάλινο δοχείο και μαρινάρουμε για 12 ώρες. Την επομένη στεγνώνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, τον ντοματοπελτέ, το σκόρδο και τα γαρίφαλα και συμπληρώνουμε με το μίγμα της μαρινάδας αφού πρώτα το σουρώσουμε. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά έως ότου η μαρινάδα μειωθεί κατά τα 2/3. Ξύνουμε την επιφάνεια του πορτοκαλιού ώστε να πάρουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ξύσμα, στύβουμε το χυμό του και τα προσθέτουμε μαζί με τα καρότα της μαρινάδας και το μαϊντανό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 ώρες. Αδειάζουμε το φαγητό σε πήλινη γάστρα ή σε ταψί με κούμπωμα και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά.