Γιορτή Κάστανου Τσίπουρου

Γιορτή Κάστανου Τσίπουρου

Banner Χρήσιμα
Favorite
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Τα αγαπημενα μουLoading...
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Στα ορεινά χωριά Ροδαυγή και Πιστιανά, οι τοπικοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι και ο Δήμος Αρταίων συνδιοργανώνουν Γιορτές Κάστανου και Τσίπουρου.

Στα μέσα Οκτωβρίου χιλιάδες κόσμου συγκεντρώνονται στα δύο αυτά χωριά για να απολαύσουν ένα παραδοσιακό γλέντι με χορό, τραγούδι και χορευτικά Συλλόγων από όλη την Ελλάδα. Την τιμητική τους έχουν βέβαια τα ψητά και βραστά κάστανα, η καστανόσουπα, οι τηγανήτες και το άφθονο τσίπουρο.

Το τσίπουρο της περιοχής είναι ένα πολύ ιδιαίτερο προϊόν που μπορεί να δοκιμάσει ο επισκέπτης, καθώς για την παρασκευή του χρησιμοποιείται μία και μόνο ποικιλία τοπικού σταφυλιού, η «ζαμπέλα».

Την προηγούμενη μέρα της γιορτής οι κάτοικοι του χωριού συγκεντρώνονται στην πλατεία για την προετοιμασία των κάστανων και τραγουδούν παραδοσιακά τραγούδια.

Την παραμονή της γιορτής διοργανώνεται «Ο Δρόμος του Κάστανου», πεζοπορία αναψυχής ανάμεσα σε υπέροχους καστανεώνες, με αφετηρία το δημοτικό σχολείο Πιστιανών και σημείο τερματισμού την πλατεία της Ροδαυγής.

Multimedia

Click to listen highlighted text!