Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Βιβλιοθήκη Παραρτήματος Άρτας

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Βιβλιοθήκη Παραρτήματος Άρτας

Φωτογραφία Banner Αξιοθεάτων

Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Άρτα λειτούργησε από το 1997 έως το 2018 ως Κεντρική Βιβλιοθήκη του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου. Από 01/10/2018 (και έπειτα από την συγχώνευση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου), αποτελεί Παράρτημα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου.
Η Βιβλιοθήκη βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη της Άρτας στους Κωστακιούς και στεγάζεται σε κτίριο 2.000 τ.μ. περίπου. Στο ισόγειο βρίσκεται το βιβλιοστάσιο (όπου η συλλογή είναι ανοικτά προσβάσιμη στο κοινό), και το αναγνωστήριο με 120 θέσεις ανάγνωσης. Στον 1ο όροφο είναι διαθέσιμες για τους χρήστες οι αίθουσες:
α) Η/Υ,
β) εκδηλώσεων και
γ) τηλεδιάσκεψης.
Η Βιβλιοθήκη προσφέρει τις υπηρεσίες της στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και σε εξωτερικούς χρήστες. Υποστηρίζει κυρίως τα γνωστικά αντικείμενα των Τμημάτων Γεωπονίας, Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, και Μουσικών Σπουδών, και διαθέτει υλικό γενικού ενδιαφέροντος καθώς και λογοτεχνικό υλικό. Η συλλογή της αποτελείται από 30.000 τόμους βιβλίων, 65 τίτλους έντυπων περιοδικών, οπτικοακουστικό υλικό, πτυχιακές εργασίες, ηλεκτρονικό υλικό, διδακτικά εγχειρίδια και πληροφοριακό υλικό (λεξικά, εγκυκλοπαίδειες). Μέσω του ηλεκτρονικού καταλόγου της οι χρήστες της βιβλιοθήκης έχουν πρόσβαση στο σύνολο του υλικού (380.000 τεκμήρια περίπου) που βρίσκονται στην Κεντρική Βιβλιοθήκη (Ιωάννινα), και στις Βιβλιοθήκες των Παραρτημάτων της Άρτας, της Πρέβεζας και των Ιωαννίνων (Πανεπιστημιούπολη Β’). Η βιβλιοθήκη επίσης παρέχει στους χρήστες της πρόσβαση σε 30.669 ηλεκτρονικά περιοδικά και 165.000 ηλεκτρονικά βιβλία. Επιπλέον, διαθέτει τα ακόλουθα αποθετήρια/ψηφιακές βιβλιοθήκες: Ολυμπιάς (μεταπτυχιακές/διδακτορικές διατριβές) Ηπειρομνήμων, Ιδρυματικό Αποθετήριο και Ερευνητικό Αποθετήριο του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου (πτυχιακές εργασίες και ερευνητικές εργασίες), Εργαστήριο Ερευνών Νεοελληνικής Φιλοσοφίας, και Αρχείο Ελληνικής Μουσικής.
Η Βιβλιοθήκη εκπαιδεύει (μέσω σεμιναρίων πληροφοριακού γραμματισμού) τους χρήστες της σε θέματα: αναζήτησης υλικού, συγγραφής ακαδημαϊκής εργασίας, προστασίας από τη λογοκλοπή, χρήσης της ανοικτής πρόσβασης κλπ. Συνεργάζεται με επιστημονικούς, εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς φορείς στην ανάπτυξη κοινών δράσεων.

Επισκέψιμο: Καθημερινές 08:00 με 17:00
Τηλέφωνο: 2681050452
Περισσότερα στην ιστοσελίδα: https://lib.uoi.gr/parartima-artas/

Πολυμέσα

Χάρτης

Περιήγηση στον Χάρτη
Click to listen highlighted text!