Πεζοπορία – Ορειβασία

Πεζοπορία – Ορειβασία

Banner Χρήσιμα
Favorite
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Τα αγαπημενα μουLoading...
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Η Άρτα προσφέρει ιδανικές συνθήκες για πεζοπορία και ορειβασία, συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα σε πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ τους.

Προτεινόμενες πεζοπορικές διαδρομές:

– ο δρόμος που οδηγεί στη Μονή της Κάτω Παναγιάς με κατεύθυνση το χωριό Γλυκόρριζο. Η διαδρομή εγκαταλείπει τον αστικό ιστό και ακολουθεί τη φυσική ροή του Άραχθου μέχρι τις εκβολές του στον Αμβρακικό Κόλπο.

– η διαδρομή στο λόφο της Περάνθης, η οποία διασχίζει το ομώνυμο περιαστικό δάσος και συνεχίζει είτε προς τον αυχένα του λόφου είτε προς το παραποτάμιο πάρκο της πόλης.

– ο κάμπος της Άρτας και ιδιαίτερα ο δρόμος προς τον Αμβρακικό Κόλπο και την Κορωνησία προσφέρεται για ήπια πεζοπορία και θα ανταμείψει τον επισκέπτη με το καλύτερο ηλιοβασίλεμα.

– ο δρόμος από το χωριό Βίγλα προς το Ναό της Παναγίας Ροδιάς ως το χωριό Στρογγυλή, με θέα στις λιμνοθάλλασες του Αμβρακικού και την ευκαιρία να συναντήσετε φλαμίνγκο.

– για τους λάτρεις των ημιορεινών διαδρομών προτείνεται η διαδρομή είτε προς το Όρραον είτε προς το Ξηροβούνι και το Μονοπάτι της Βίδρας.

Όσον αφορά στην ορειβασία, οι πιο κοντινές επιλογές περιλαμβάνουν το Ξηροβούνι, το Ηλιοβούνι, τα όρη του Βάλτου, τα όρη του Σουλίου, τα Τζουμέρκα και τον Κοκκινόλακο.

Ωστόσο η Άρτα είναι ιδανικό ορμητήριο για την εξερεύνηση των βουνών σε όλη την Ήπειρο: Γράμμος, Τόμαρος, Μιτσικέλι, Κριάκουρας, Τύμφη, Βάλια Κάλντα, Κακαρδίτσα, Λάκμος, Σμόλικας, η ορεινή Ήπειρος σας περιμένει όχι για να την κατακτήσετε, αλλά για να σας κατακτήσει!

Multimedia

Click to listen highlighted text!