Βυζαντινή Άρτα, περίπατος στην πόλη (πεζοπορία)

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Βυζαντινή Άρτα, περίπατος στην πόλη (πεζοπορία)

Φωτογραφία Διαδρομών
Favorite
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
1 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 5
Τα αγαπημενα μουLoading...
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
 1. 1

  Ναός Παναγίας Παρηγορήτισσας

  Ναός Παναγίας Παρηγορήτισσας

 2. 2

  Κάστρο Άρτας

  Κάστρο Άρτας

 3. 3

  Ναός Αγίας Θεοδώρας

  Ναός Αγίας Θεοδώρας

 4. 4

  Ναός Αγίου Βασιλείου

  Ναός Αγίου Βασιλείου

Η σημασία της περιοχής και ακόμα περισσότερο της πόλης φαίνεται και από το γεγονός ότι μετά τη διάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας το 1204, η Άρτα έγινε η πρωτεύουσα του νεοϊδρυθέντος Δεσποτάτου της Ηπείρου, το οποίο μαζί με την Αυτοκρατορία της Νίκαιας και την Αυτοκρατορία της Τραπεζούντας μοιράστηκαν τα εδάφη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Αρχικά περιείχε τα εδάφη της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας, όμως γρήγορα επεκτάθηκε στα Επτάνησα καθώς και σε σημαντικά τμήματα της Αλβανίας, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης.

Μέσα από τη διαδρομή αυτή ο επισκέπτης μπορεί να δει το μεγαλείο της βυζαντινής Άρτας, μιας πόλης που οι Κομνηνοδουκάδες έκαναν το κέντρο του κράτους τους.

Βυζαντινοί ναοί απαράμιλλης ομορφιάς και ασυναγώνιστης αρχιτεκτονικής, το βυζαντινό Κάστρο της Άρτας, αποτελούν τα στολίδια της πόλης και μια εξαιρετική ευκαιρία να «ταξιδέψει» κανείς σε εκείνη την εποχή.

Click to listen highlighted text!