Μπουμπάρια

Μπουμπάρια

Favorite
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Βαθμός δυσκολίας εκτέλεσης: Δύσκολος

ΥΛΙΚΑ

1 συκωταριά και έντερα αρνίσια

1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι

1 κρεμμύδι ξερό

1 ματσάκι μαϊντανό

1 ματσάκι άνηθο

2 κουτ. της σούπας βούτυρο

μαύρο πιπέρι

κόκκινο πιπέρι

ρίγανη

αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε πολύ καλά τα έντερα και τα ψιλοκόβουμε (εκτός από το μεγάλο) μαζί με τη συκωταριά. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και το μαϊντανό. Τρίβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε μαζί με το βούτυρο στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε και το κρέας στο κρεμμύδι. Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και μόλις πάρουν μια βράση, ρίχνουμε το ανάλογο νερό. Αφού βράσει και αυτό, ρίχνουμε το ρύζι. Το ανακατεύουμε λίγο και τα βγάζουμε από τη φωτιά για να κρυώσει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC. Γεμίζουμε το μεγάλο έντερο με το μείγμα όχι όμως τελείως γιατί το ρύζι θα φουσκώσει. Αφού το γεμίσουμε, δένουμε τις δύο άκρες του εντέρου σε μήκος 20 εκατοστών περίπου για κάθε λουκάνικο. Βάζουμε τα μπουμπάρια στο ταψί και ρίχνουμε ακόμη λίγο νερό αλάτι και πιπέρι μαύρο. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.