Το τείχος της Αρχαίας Αμβρακίας

Το τείχος της Αρχαίας Αμβρακίας

Banner Χρήσιμα
Favorite
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Τα αγαπημενα μουLoading...
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Η Αμβρακία ήταν μία από τις ισχυρότερες αποικίες των Κορινθίων στη δυτική Ελλάδα και αυτό ώθησε τους κατοίκους της στην οχύρωση της πόλης για την προστασία της. Άλλωστε ο λοφίσκος στον οποίο είναι κτισμένο το τείχος θεωρήθηκε στρατηγική θέση ήδη από τους αρχαίους χρόνους.

Είναι λοιπόν πιθανό η Αμβρακία να διέθετε έναν απλό σε σχέδιο και κατασκευή περίβολο ήδη κατά τον 6ο αιώνα π.Χ., ενώ στα μέσα του 4ου αιώνα π.Χ. θα πρέπει να κτίστηκε νέος οχυρωματικός περίβολος μνημειακών διαστάσεων.

Το τείχος αποτελείται από δύο επιμέρους τοιχώματα με γέμισμα ανάμεσά τους. Για την κατασκευή του εξωτερικού χρησιμοποιήθηκαν λαξευτοί ογκόλιθοι ύψους έως 1,5 μέτρου.

Τα τμήματα του αρχαίου τείχους που διασώθηκαν δείχνουν έργο επιμελημένης κατασκευής, το οποίο περιέβαλε την πόλη ακολουθώντας το ρου του ποταμού Άραχθου.

Σήμερα υπάρχουν διάσπαρτα απομεινάρια αυτής της αρχαίας κατασκευής σε όλη την πόλη της Άρτας, όπως στο λόφο της Μητρόπολης, στο βυζαντινό Κάστρο, κοντά στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, του Αγίου Μάρκου και στη Μονή Φανερωμένης.

Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

Δείτε επίσης:

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας

Multimedia

Click to listen highlighted text!