Απόκριες

Απόκριες

Banner Χρήσιμα
Favorite
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Τα αγαπημενα μουLoading...
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Το Καρναβάλι της Άρτας, με τα 35 και πλέον χρόνια παρουσίας του, φέρνει την πόλη στο επίκεντρο των Αποκριάτικων εκδηλώσεων!

Το προτελευταίο Σαββατοκύριακο των Απόκρεω, πλήθος κόσμου συρρέει στην πόλη προκειμένου να δει ή να συμμετάσχει στις Καρναβαλικές παρελάσεις και να ζήσει στο Αποκριάτικο Χωριό!

Οι κεντρικές παρελάσεις πλαισιώνονται από εκδηλώσεις και αναπαραστάσεις εθίμων, όπως οι Μπαντίδοι, συναυλίες, διαδραστικά εργαστήρια και παραστάσεις κλόουν, ενώ μικροί και μεγάλοι έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την πόλη λαμβάνοντας μέρος στο Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού!

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις στην πόλη, Πολιτιστικοί Σύλλογοι πραγματοποιούν αποκριάτικα δρώμενα σε όλη την περιοχή, με κυριότερα το παραδοσιακό γαϊτανάκι στη Γραμμενίτσα και τα γαϊτανάκια στους Άγιους Ανάργυρους, τη Φιλοθέη, την Ανέζα, τη Γαβριά, τη Βίγλα και άλλα χωριά.

Πρόσφατα οι Μπαντίδοι και το Γαϊτανάκι της Άρτας (παραδοσιακά δρώμενα Αποκριών) εντάχθηκαν στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

 

 

 

Multimedia

Click to listen highlighted text!