Απόκριες στην Άρτα

Απόκριες στην Άρτα

Banner Χρήσιμα
Favorite
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Τα αγαπημενα μουLoading...
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Καρναβάλι Γυναικών Άρτας, Μαθητικό Καρναβάλι, πατινάδα στο κέντρο της πόλης παρέα με ξυλοπόδαρο – show με φωτιές, Μπαντίδοι και Γαϊτανάκια των Πολιτιστικών Συλλόγων Άρτας αλλά και πλήθος εκδηλώσεων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Σε αποκριάτικους ρυθμούς κινείται ο Δήμος Αρταίων, με τις εκδηλώσεις να κορυφώνονται από την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου έως την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023, μετά από δύο χρόνια παύσης των εκδηλώσεων λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού.

Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων, βρίσκεται το «Καρναβάλι Γυναικών Άρτας» το Σάββατο 18/2/2023, την Κυριακή 19/2/2023 η Mαθητική Καρναβαλική Παρέλαση με μαθητές από όλα τα Δημοτικά, τα Νηπιαγωγεία και τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αρταίων. Την Παρασκευή 24/2 αναβιώνεται το έθιμο των Μπαντίδων με αποκριάτικα δίστιχα και γλέντι στο Κέντρο της Πόλης, το Σάββατο στις 25/2 το πρωί στην Σκουφά οι πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου θα πλέξουν τα Γαϊτανάκια.

Ενώ την εμφάνισή τους θα κάνουν ξυλοπόδαροι και show με σαπουνόφουσκες, το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού, η πυρ-ομάδα στο κέντρο της πόλης που διοργανώνει το «Καρναβάλι Γυναικών Άρτας», με show με φωτιές αλλά και τα γαϊτανάκια σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

«Η Mαθητική Καρναβαλική Παρέλαση, ο θεσμός που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια η δημοτική αρχή, με μεγάλη επιτυχία επιστρέφει φέτος με μεγάλο ενθουσιασμό, με στόχο να προσφέρει πολύ κέφι και χαρά στους μικρούς καρναβαλιστές και να αναδείξει τον παραδοσιακό χαρακτήρα της Αποκριάς. Δίνουμε έμφαση στις δράσεις για παιδιά, την αναβίωση παραδοσιακών εθίμων και βέβαια το τραγούδι, τον χορό και το γλέντι φιλοδοξώντας να προσελκύσουμε κόσμο και από άλλες περιοχές», επισήμανε ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικής Ανάπτυξης κ. Λιόντος.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου με τα παραδοσιακά Κούλουμα από το Δήμο Αρταίων στο Παραποτάμιο Πάρκο αλλά και εκδηλώσεις με Σαρακοστιανά σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου.

Multimedia

Click to listen highlighted text!