Μονοπάτι της Βίδρας

Μονοπάτι της Βίδρας

Φωτογραφία Banner Αξιοθεάτων

Το μονοπάτι της Βίδρας είναι ένα παραποτάμιο μονοπάτι στη μέση κοιλάδα του Αράχθου που ενώνει τους νομούς Ιωαννίνων και Άρτας και υπάγεται στους δήμους Βορείων Τζουμέρκων και Αρταίων. Το μεγαλύτερο τμήμα του εκτείνεται κατά μήκος της δυτικής όχθης του ποταμού. Ξεκινάει από την γέφυρα της Πλάκας, περνάει τη Γέφυρα Τζαρή και καταλήγει στο συγκρότημα υδροκίνησης (νερόμυλος, νεροτριβή, μαντάνι) στον Κάμπο Σκούπας. Στην διαδρομή του, μήκους 17,560 χιλιόμετρα διατρέχει τους οικισμούς, Πλάκα Ραφταναίων, Μονολίθι, Πλατανούσσα, Δαφνωτή και Σκούπα, ενώ τρία κάθετα τμήματα συμπληρώνουν το δ.
Η μετάβαση στο μονοπάτι γίνεται από την Γέφυρα Πλάκας ή αντιστρόφως από τη γέφυρα Τζαρή, από τις προσβάσεις που βρίσκονται στα χωριά, και από τα κάθετες διαδρομές (Α2, Α3 και Α4). Είναι πλήρως σηματοδοτημένο και είναι ασφαλές. Κατά μήκος του υπάρχουν πηγές και βρύσες με νερό, και κιόσκια για την ανάπαυση των περιπατητών.

Οι δράσεις που λαμβάνουν χώρα είναι:
-Πεζοπορία από ορειβατικούς συλλόγους και μεμονωμένους επισκέπτες.
– Επισκέψεις σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα, κυρίως στο κάθετο μονοπάτι Α2 Σκούπας.
-Αγώνας ορεινού τρεξίματος (Vidra’s Trail) μία φορά το χρόνο.

Επισκέψιμο: Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας (ανοιχτός χώρος)

Πολυμέσα

Χάρτης

Περιήγηση στον Χάρτη
Click to listen highlighted text!