Δημοτική Βιβλιοθήκη

Δημοτική Βιβλιοθήκη

Φωτογραφία Banner Αξιοθεάτων

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αρταίων στεγάζεται σε νεοκλασικό κτίριο στο κέντρο της πόλης, στην οδό Φιλελλήνων και εγκαινιάστηκε στις 22 Απριλίου 2019 από τη Δημοτική Αρχή. Σύμφωνα με τα λόγια του δημάρχου, κ Χρήστο Τσιρογιάννη η νέα βιβλιοθήκη αποτελεί ένα ακόμα πνεύμονα πολιτισμού που έρχεται να προστεθεί στις άλλες δύο εξαιρετικές βιβλιοθήκες, του ΣΚΟΥΦΑ και του Πανεπιστημίου.
Η λειτουργία της βιβλιοθήκης εκτός από την πολιτιστική της διάσταση έχει και κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς στηρίζει το Γηροκομείο Άρτας στο οποίο ανήκει το νεοκλασικό χτίσμα. Στη βιβλιοθήκη βρήκε στέγη ο Μορφωτικός Σύλλογος Άρτας «Οι Φίλοι του Βιβλίου» με τη συνεργασία του οποίου λειτουργεί καθημερινά. Αποτελείται από 3500 και πλέον τίτλους βιβλίων, ελληνικών και ξενόγλωσσων, είναι δανειστική και καλύπτει όλα τα ενδιαφέρονται, όλων των ηλικιών, ενώ ανανεώνεται συνεχώς. Η πρώτη δωρεά ξένων βιβλίων έγινε από τον Φώτη Βράκα.
Στις εγκαταστάσεις της Βιβλιοθήκη δίνεται η δυνατότητα παρουσιάσεων βιβλίων και διοργάνωσης εκδηλώσεων που αφορούν το βιβλίο.

Επισκέψιμο: Καθημερινές 8:00-14:00
Τηλέφωνο: 2681079125

Πολυμέσα

Χάρτης

Περιήγηση στον Χάρτη
Click to listen highlighted text!