Πολιτιστικό Καλοκαίρι

Πολιτιστικό Καλοκαίρι

Banner Χρήσιμα
Favorite
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Τα αγαπημενα μουLoading...
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού ο Δήμος Αρταίων συνδιοργανώνει περισσότερες από εκατό εκδηλώσεις με τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους και ιδιώτες παραγωγούς, εντάσσοντάς τες στο φεστιβάλ «Πολιτιστικό Καλοκαίρι».

Από τον Ιούνιο έως τις αρχές Σεπτεμβρίου πραγματοποιούνται παραστάσεις θεάτρου και χορού, συναυλίες και πλήθος άλλων εκδηλώσεων, με κέντρο το Κάστρο της Άρτας, αλλά και έξω από την πόλη, με κυριότερες το «Ροδοφέγγαρο» και το «Αράχθειο», στα χωρία Ροδαυγή και Σκούπα αντίστοιχα.

Παράλληλα, στα τέλη Ιουνίου πραγματοποιούνται τα «Ελευθέρια», εκδηλώσεις σε ανάμνηση της απελευθέρωσης της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό στις 24 Ιουνίου 1881.

Συναυλίες, αγώνες δρόμου, αναβίωση εθίμων, μπάντες και φιλαρμονικές, μουσικοχορευτικές βραδιές, ανταμώματα Πολιτιστικών Συλλόγων, είναι μερικές μόνο από τις εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο πλούσιο πρόγραμμα των “Ελευθερίων”, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα πολιτιστικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

Multimedia

Click to listen highlighted text!