Βυζαντινή Εβδομάδα

Βυζαντινή Εβδομάδα

Banner Χρήσιμα
Favorite
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Τα αγαπημενα μουLoading...
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Πάσχα στη «Βυζαντινή Άρτα»

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της «Βυζαντινής Εβδομάδας» σε Ιερούς Ναούς, Βυζαντινά μνημεία, με έθιμα και ψαλμωδίες 

Χρ. Τσιρογιάννης«Η Πασχαλινή Άρτα, είναι και πάλι εδώ για δημότες και επισκέπτες».

Με μια σειρά εκδηλώσεων που αναδεικνύουν τα υπέροχα Βυζαντινά Μνημεία, τους Ιερούς Ναούς μας και τα παραδοσιακά έθιμα της Άρτας, πραγματοποιείται και φέτος η «Βυζαντινή Εβδομάδα» που διοργανώνει από Αρχές Απριλίου και καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και την Ιερά Μητρόπολη Άρτας.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν αναβιώσεις εθίμων, συναυλία βυζαντινής μουσικής, χορωδιακούς ύμνους, ψαλμούς, περίπατους, κ.α. και γίνονται με στόχο αφενός την δημιουργία ενός κλίματος ιδιαίτερης θρησκευτικής κατάνυξης κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και αφετέρου την προβολή των Βυζαντινών μνημείων της Άρτας, που αποτελούν σήμα κατατεθέν για την περιοχή μας, με στόχο και την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την περιοχή μας.

«Οι εκδηλώσεις μας για την «Βυζαντινή Άρτα», είναι ένα μοναδικό ταξίδι για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα, μια γνωριμία με τους Ναούς, τα Βυζαντινά Μνημεία, και τα έθιμά μας. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας, αλλά και στους επισκέπτες της περιοχής μας την ευκαιρία να περάσουν τις Άγιες αυτές ημέρες με κατάνυξη, αλλά και να γνωρίσουν καλύτερα την περιοχή μας μέσα από τον πολιτιστικό της πλούτο, την γαστρονομία της και τα παραδοσιακά έθιμα μας», αναφέρει σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Λιόντος.

Multimedia

Click to listen highlighted text!