Λίμνη Πουρναρίου

Λίμνη Πουρναρίου

Banner Χρήσιμα
Favorite
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Τα αγαπημενα μουLoading...
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Στην ορεινή περιοχή της Άρτας δεσπόζουν τα Τζουμέρκα, το νότιο κομμάτι της οροσειράς της Πίνδου, με ένα σύνολο χωριών και οικισμών γνωστά ως Τζουμερκοχώρια.

Αποτελούν έναν επίγειο παράδεισο, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει κάθε είδους δραστηριότητα: πεζοπορία, εκτός δρόμου τρέξιμο, κατάβαση με raft και kayak στον Άραχθο, ιππασία, ποδηλασία, αναρρίχηση, ορειβασία, ορειβατικό σκι, river trekking, και πολλά άλλα.

Άγναντα, Αθαμάνιο, Βουργαρέλι, Θεοδώριανα, Καταρράκτης, Κουκούλια, Κτιστάδες, Κυψέλη, Μελισσουργοί, Ράμια είναι μερικά μόνο από τα χωριά που «κρέμονται» στις πλαγιές των Τζουμέρκων, έτοιμα να δώσουν στον επισκέπτη την αίσθηση της αυθεντικότητας και να τον «ταξιδέψουν» στην Ελλάδα μιας άλλης εποχής.

Εκτός όμως από τα extreme sports, τα Τζουμέρκα είναι διάσπαρτα με αξιοθέατα: γεφύρια και μοναστήρια με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων, νερόμυλοι και αρχοντικά από την εποχή που η περιοχή έσφυζε από ζωή στα γραφικά χωριά.

Το φυσικό τοπίο θα σας μαγέψει, αφού ολόκληρη η περιοχή διαρρέεται από πλήθος ποταμιών, τα οποία συνοδεύονται από εντυπωσιακούς καταρράκτες, χαράδρες και σπήλαια.

Multimedia

Click to listen highlighted text!