Τσουμπλέκι

Τσουμπλέκι

Favorite
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Τα αγαπημενα μουLoading...
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Τσουμπλέκι (κεφτέδες με κρεμμύδια στο φούρνο)

Βαθμός δυσκολίας εκτέλεσης: Εύκολος

ΥΛΙΚΑ

Για τους κεφτέδες:

½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

1 κρεμμύδι ξερό

1 ματσάκι μαϊντανό

1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

1 αυγό

4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί βουτηγμένες στο νερό

Για το ταψί:

1 κιλό ξερά κρεμμύδια

½ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο αλεύρι σταρένιο

Για την αυγόκοψη:

3 αυγά

1 ποτηράκι του κρασιού ξύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για τους κεφτέδες: Μουσκεύουμε τις φέτες του ψωμιού στο νερό και τις στύβουμε. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, και το ένα κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον κιμά και τις φέτες του ψωμιού καθώς και το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι και το αυγό. Ζυμώνουμε τους κεφτέδες.

Για το ταψί: κόβουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια σε φέτες στρογγυλές και χοντρές. Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με ½ ποτήρι λάδι και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, μαζί με ½ ποτήρι κρασιού νερό. Στρώνουμε τα κρεμμύδια στο ταψί, αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους βάζουμε από πάνω προσθέτοντας ένα κομμάτι βούτυρο σε κάθε κεφτέ. Ρίχνουμε στο ταψί ½ φλιτζάνι νερό και το αφήνουμε να σιγοψηθεί για 1 ώρα και 15’. αυγοκόβουμε με τα τρία αυγά και το ξύδι και περιχύνουμε τους κεφτέδες. Το αφήνουμε στο φούρνο για λίγο μέχρι να κάνει κρούστα.

Click to listen highlighted text!