Κουλούρα (καλαμποκόψωμο, μπομπότα ) – Βαθμός δυσκολίας εκτέλεσης: Εύκολος
ΥΛΙΚΑ
2 φλιτζάνια του τσαγιού καλαμποκίσιο λευκό αλεύρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι σταρένιο
1 κουταλιά αλάτι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
νερό βραστό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το καλαμποκίσιο αλεύρι με το σταρένιο αλεύρι και το αλάτι. Κάνουμε ένα βαθούλωμα στη μέση όπου ρίχνουμε σιγά – σιγά το βραστό νερό και ανακατεύουμε, ώσπου η ζύμη να μην είναι ούτε πολύ μαλακή ούτε πολύ σφιχτή. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Βάζουμε το μείγμα στο ταψί αφού το αλείψουμε προηγουμένως με λάδι και ψήνουμε στο φούρνο στους για 30’-35’.