Πορτοκαλόπιτα

Πορτοκαλόπιτα

Favorite
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Πορτοκαλόπιτα – Βαθμός δυσκολίας εκτέλεσης: Εύκολος

ΥΛΙΚA

για το σιρόπι:

2 κούπες ζάχαρη

1 κούπα χυμό πορτοκάλι

2 πορτοκάλια (το ξύσμα τους)

για την πορτοκαλόπιτα:

1 πακέτο φύλλο κρούστας

1 κούπα ζάχαρη

3 βανίλιες

15 γρ. μπέικιν

1 ποτήρι ηλιέλαιο

1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)

2 αυγά

1 κεσεδάκι γιαούρτι

ΕΚΤEΛΕΣΗ:

Ανακατεύουμε σε μια μικρή λεκάνη όλα τα υλικά χωρίς συγκεκριμμένη σειρά εκτός απο τα φύλλα κρούστας μέχρι να γίνουν μία αραιή κρέμα. Έχουμε βγάλει τα φύλλα κρούστας απο την κατάψυξη τουλάχιστον 2 ώρες πριν τα χρησιμοποιήσουμε. Τα κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στη λεκάνη. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25’ στους 180οC και τα τελευταία 10’ ψήνουμε στον αέρα.Κόβουμε σε κομμάτια και σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι την καυτή πορτοκαλόπιτα, αφήνουμε να κρυώσει και απολάμβανουμε.