Μπλατσάρα

Μπλατσάρα

Favorite
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Μπλατσάρα – Βαθμός δυσκολίας εκτέλεσης: Εύκολος

ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα:

500 γρ. αλεύρι καλαμποκίσιο

άσπρο

1 λίτρο γάλα

λίγο αλάτι

Για την γέμιση:

2 πράσα

2 κιλά από πράσινα λαχανικά

1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

άνηθο, μαϊντανό

500 γρ. φέτα

αλεύρι καλαμποκίσιο άσπρο για πασπάλισμα

1 κούπα ελαιόλαδο

2 αυγά

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε τα λάχανα και τα χοντροκόβουμε σε μια λεκάνη. Ρίχνουμε το θρυμματισμένο τυρί, τα αυγά, το αλεύρι και το λάδι και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε το ταψί με μπόλικο καλαμποκίσιο αλεύρι, απλώνουμε την γέμιση και τα λαχανικά από πάνω. Πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο. Κάνουμε την κρέμα με το γάλα και το αλεύρι και την ρίχνουμε από πάνω. Ψήνουμε για 1 ώρα και 10’ στους 180oC.